Начальник управління

Предместніков Олег Гарійович
Начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Херсонській області
 
   

Законодавство

       

Опитування

Як ви оцінюєте наш сайт ?
Відмінно
 
34(44.2%)
Добре
 
13(16.9%)
Задовільно
 
30(39.0%)

      Відмінно
      Добре
      Задовільно
Архів
 
 

Статистика відвідувань

 
 

Погода

 
 

Новини

Зустріч з громадськістю Цюрупинського району

Наприкінці квітня поточного року в Цюрупинському районі було організовано зустріч з громадськістю та народними депутатами України від БЮТ – Ю. Одарченко и В. Скубенко. Під час зустрічі депутати прокоментували екологічний стан області загалом та проблеми, що пов’язані з екологією.

За словами В.Скубенко (голови Підкомітету Комітету Верховної Ради України з питань екологічної безпеки, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи), політика, нажаль, тісно пов’язана з екологією і останнім часом особливо боляче дивитися на те, що сталося з таким унікальним краєм, як Херсонщина. Незрозумілою лишається позиція губернатора у вирішенні такої проблеми, що в невдовзі може стати катастрофою, як знешкодження та утилізація отрутохімікатів. На превеликий жаль, він наполягає на перезатарені отрутохімікатів, замість того щоб позбавити жителів області від пестицидів та подібних отруєних речовин, що вже роками лишаються на землі під відкритим небом та забруднюють навколишнє середовище. Наслідки такої безвідповідальності  за оточуюче середовище може призвести до другого Чорнобиля!
Стосовно проблеми зрошення, то тут знову таки незрозуміле обурення місцевої влади. Під час виїзного   засідання Комітету Верховної Ради України з питань екологічної безпеки, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи обговорювалися питання підтоплення. Насамперед ідея про заборону зрошення на Херсонщині – це якесь безглуздя. Невже крапельне зрошення, що є стандартом європейського сільського господарства – це знищення фермерства на Херсонщині? Насправді кмітливі фермери та дбайливі господарі вже давно перейшли на крапельне зрошення, аби заощадити ресурси як природні, так  і фінансові. Саме про впровадження системи крапельного зрошення і йшла мова у рішенні виїзного засідання. То де тут кримінал? 
Складається враження, що місцеву владу не цікавлять буденні проблеми. Замість того популярними стають політичні інтриги, на фоні яких, до речі, і вирішуються певні соціальні, економічні та екологічні проблеми.

Тому і було організовану зустріч з громадськістю, аби обговорити конкретні дії, задати питання та отримати відповіді.
По завершенні зустрічі з громадськістю Цюрупинського району, в парку с. Виноградове разом з школярами, народними депутатами було висаджено саджанці дерев на знак спільної прагнення змінити навколишній світ на краще